Fattigfällan

Fattigfällan av Charlotta von Zweigbergk

.

Beata har egen firma och försörjer sig helt själv till hon blir sjuk.  När kakor blir billigare att köpa och äta, tar lite pasta, ris hemma hos en bekant. Blir utbjuden på middag och får så ont i magen så hon inte kan äta upp allt. Vänner som inte förstår att det kostar pengar som inte Beata har för att kunna komma över på middag. Skammen att inte ha råd att betala sina räkningar, till mat, tvål och schampo.

Vårt fina trygghetssystem som inte fungerar. När Beata tjänade femtio kronor för mycket fick hon inte hjälp. Hjälpen och förståelsen att kunna bli frisk inte finns.

Ett talesätt.”Du måste vara frisk för att vara sjuk ”

I den här boken beskriver Charlotta Von Zweigbergk vårt nya samhälle. Vi betalar skatt för att kunna fä hjälp när vi behöver det. Klumpen i min mage bara växte ju mera jag läste boken. Har fått läsa den i omgångar för att kunna orka fotsätta läsa. Alla signaler som Beata har sänt ut har jag inte heller förstått som vän.  

Våra makthavare måste läsa och diskutera detta och verkställa omgående. Att sparka på de fattiga och sjuka har tyvärr blivit en trend och den måste upphöra . NU!

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Hundkärlek

 

Hundkärlek av Charlotta Von Zweigbergk.

Hundarna ska paras, därför åker Karin över till gotland med sin Sune till Patrik och hans hund Sonja.

De är båda singlar lite äldre och har ingen tanke på att hitta någon. De båda har sitt bagage av händelser i livet som de inte vill berätta om.

Sonja och Sune gillar redan varandra sen de träffades på en gemensam hundträff där Patrik och Karin började prata om att skaffa valpar.

Vi får vara med om några tillfällen de träffas och hur det går.

Intressant att få läsa om ett äldre par som har mycket med sig av besvikelser i livet. Det som är anledningen till att de träffas är deras kärlek till sina hundar.

Hur de tar sig igenom sina respektive svårigheter är väldigt nyttigt att få läsa om. Oftast får vi höra om hur fort fram det går i ett förhållande men ibland kan tid vara bra.  Gillar att vi som är äldre kan få ta plats i litteraturen.

Går ju inte att undvika att säga hur fint språket och vindlingarna skriver Charlotta så bra och njutbart.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

Alla delar av dig

 

 

Alla delar av dig av Charlotte Von Zweigbergk.

Simon samlar ihop några människor till ön Majskär utanför Nynäshamn.  Det är i syfte om att få färdig hans avhandling på psykologiska institutionen.

Det är Sven, Fredrik, Peter, Carina, Elenya och Ellen. Alla de har de fått något organ.

Boken är en roman om organdonationer, döden och kärlek. Läsaren får många tankar om varför de har samlats ute på ön. Den lyfter många saker vad som händer familjer som tvingas besluta att ge organ till de som tar emot sina organ.

Det är en feelgood roman med ett aktuellt ämne vi behöver prata med varandra om.

Boken får

På den 6-gradiga skalan