Någon måste få veta

Någon måste få veta av Torbjörn Olsson.

Stina träffar Olle i en affär där de gör upp om att träffas för Stina har något hon vill berätta. Olle har bott granne med Stina och har lekt med hennes barn.

De åker på en resa bakåt i tiden. Kyrkogården blir en viktig plats de besöker.

När jag tog i den här boken började värmen stråla från fingrarna till mitt hjärta. När jag berättade för några vänner om boken lyste det omkring mig.

Historien är så varm och sorglig på samma gång. Herr Ventil tar en stor del i boken. Glöm inte era äldre och deras historier, vi behöver höra den. Någon måste få veta.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

 

Gulfeber

Gulfeber av Torbjörn Ohlsson.

När våra små banker blir uppköpta av den stora banken och de som beslutar sitter för långt bort från verkligheten . När bonusar och flera sammanslagningar genomförs. När uppsägningar bara blir ett resultat när det egentligen handlar om människor.

Gunilla som är bankdirektör har inte har tid med annat. Hennes dotter Kamilla tycker att ”Banken” är mammans man och älskare.

Bankrån, bedrägerier och värdetransportrån får vi också vara med om.  Tankar och större inblick hur de kriminella lever och tänker.

Mycket välskriven bok om hur det kan vara på våra banker. Bonusar.  Vi måste börja tänka på människan så vi orkar fortsätta arbeta.

Boken börjar på nittiotalet och sträcker sig fram i tio år.  Samtidiga händelser som får betydelse för bankväsendet. Diskussionerna i Sverige mellan euron och den svenska kronan.

Det märks att Torbjörn Ohlsson känner till livet i bankväsendet och gör boken läsvärd.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Girighet eller makt – Spelet i Bankvärlden

Torbjörn Ohlsson.

I den här boken får vi följa Jämtlandsbanken genom olika år. Vi får följa några av de som jobbar i banken och vi får komma in i styrelserummet.

Vi får vara med att avsätta och få ny VD för banken.

Det är många personer att följa under ett decennium.

Boken får mig som en van läsare att bli lite trött på alla personer. Titta gärna i slutet där fanns en förteckning vilka personer som är med. Missa inte den.

Jag tyckte vi fick vara med om mycket som hände under 1978 – 1989. Jag kände igen väldigt mycket om vad som hände för oss kunder som revolutionerade saker vi har idag och tycker är naturliga.

Mycket handlar om makten och girigheten och hur vissa personer offras som ändå försöker göra sitt yttersta för banken men naturligtvis för sig själv också.

Jag kommer snart att recensera Torbjörn Ohlssons nya bok Guldfeber.

Boken får