Den tatuerade cirkeln

 

Den tatuerade cirkeln av Susan Casserfelt.

Kajsas flickvän Sam tar just upp en liten ask på restaurangen i Gamla Stan när Kajsa plötsligt reser sig upp och försvinner ut. I en gränd hittar hon en ung man skjuten där hon försöker stilla mannens blodflöde med tamponger. Tre män kommer fram ur skuggorna och motar bort Kajsa från den skjutna mannen.

Kajsa har många tankar i huvudet . Polisen uppe i Örnsköldsvik vill att hon ska söka en tjänst och bosätta sig där. Inom henne vet hon hur svårt hennes flickvän Sam tycker om både kyla och snö. De bor just nu i en liten lägenhet i Hornstull . Kajsa har sin tjänst i Farsta distrikt i Stockholm.

Zeta har en cirkel som tatuering på sin handled men många klagar på henne att hon måste göra om den. Hon rör sig i en ljusskygg omgivning. Zeta är konstnär har sin ateljé på söder, får besök av Kajsa och det sätter igång en privatspaning norrut, till det gula huset.

Författaren Susan Casserfelt får med mig i en spännande och lite mystik värld igen. Det får vi vara med om till boken slutar. Ämnet i boken år livsviktig och vi måste bli flera.

Det var ett tag sen vi fick stifta bekantskap med Susan Casserfelt med boken” Prästens lilla flicka” Den här boken är ännu bättre och det gör ingenting att det blir långt mellan böckerna.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

Prästens Lilla Flicka

Prästens Lilla Flicka med Susan Casselfelt

Måste ni kasta er över när den nu kommer ut i veckan.

En fartfull actionfylld bok som tyvärr tar slut alldeles för fort.

Aspirant Kajsa Nordin är tillbaka i Ö-Vik efter att ha gått polishögskolan i Stockholm.
En hungrig aspirant som sätter polishuset i gungning. Finns maktstruktur och polis som vill gå i pension.

De letar efter en försvunnen flicka som är väldigt välartad och duktig där hennes pappa leder ungdomarna i Hockey. Han hissar och dissar ungdomar och sätter sin familj högst och duktigast. Han har stenkoll på sin dotter och tror sig veta allt om henne.
Mamman är kuvad av mannen, trots hennes begåvning städar hon i kyrkan och ogillar sitt liv. Flickan som försvinner har en äldre bror som är medelmåttig i Hockey och en lillebror många har svårt att komma i kontakt med.

Denna bok slukade jag så maken fick sopa upp glaset jag krossade mitt i natten.Det första jag gjorde var att läsa ut boken så jag hann inte sopa upp innan han kom hem. Det går inte att släppa boken innan den är utläst och det är inte roligt när den är slut.

Det här är Susan Casselfelts debutroman och jag väntar ivrigt på nästa bok om Kajsa och de andra i Ö-Vik och hoppas på flera av böcker av Susan Casselfelt.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.