Arton grader minus

 

Arton grader minus av Stefan Ahnhem.

Kriminalchefen Astrid Tuvesson tar bilen till jobbet. När hon befinner sig på motorvägen smäller det till och hennes sidospegel försvinner.  Astrid accelererade efter bilen och jakten var igång. När de kommit in till Helsingborg åker bilen rakt över kajen ner i vattnet.

Fabian har bara en sak att passa under dagen, Sonjas vernissage. Han får upp ögonen på en man i Sonjas närhet, Alex White som verkar vara väldigt intresserad av henne.

Theodor har fått upp ögonen på Alexanda i skolan och hans första stora förälskelse är ett faktum. Det visar sig att Alexandra utöva kampsport där ett gäng runt henne är fientliga emot Theodor.

Polishuset har varit väldigt tyst, när det plötsligt anmäls ett försvinnande av ekonomichefen på Ka-Ching . Det visar sig att det var hans chef som åkte över kajkanten.

Det var något märkligt med mannen som åkt över kajkanten . Flätan som obducerar den döde säger att han varit död ett tag och varit nedfryst.

Dunja Hougaard har blivit ordningspolis i Helsingör eftersom hennes förra chef Kim Sleizner sett till att få iväg henne från Köpenhamn. Sleizner tar gärna åt sig äran när någon gjort något bra. 

Dunja som är en duktig utredare får upp ett spår som leder henne till Sverige och hennes stora last ”Djungelvrål”

Efter den här boken kommer Stefan Ahnhem närmare att bli Sveriges bästa kriminalförfattare. Historien håller ihop och intrigen blir så tät när filmen samtidigt spelas upp i mitt huvud. Språket flyter lätt men blir inte enkelt. Det går inte att släppa boken Tanken på hur man kan döda andra har Stefan gått upp några nivåer med den här boken. 

Får en inblick i nästa bok av Stefan Ahnhem som verkar ännu mera obehagligt skrämmande och väldigt bra.

Boken får 6

På den 6-gradiga skalan.

 

Den nionde graven

 

Den nionde graven av Stefan Ahnhem.

Fabian Risk och Dunja Hougaard dras in i olika mordfall och försvinnande. Den här gången får vi vara med om samarbete mellan Sverige och Danmark.

Den svenska Justitieministern går ut till sin bil och försvinner.

Den här boken är ett halvår före Offer utan ansikte och Fabian risk och hans familj bor i Stockholm. Fabian och hans fru Sonja har mycket problem med sitt äktenskap och det blir svårt att lösa ett fall samtidigt Fabian blir ansvarig för barnen när Sonja måste jobba med sin utställning.

Vi har ju Malin som är gravid och ska vila men det är ju just det hon aldrig kan göra, inte ens i sjuksängen.

Vi får dras med i mycket fart och våldsamheter under berättelsens gång. Mördaren ser till att hålla sina offer vid liv ett längre tag, där vi får vara med hur det känns att ligga fastspänd vid liv och inte få veta varför..

Spänningen och livet i vardagen lyckas Stefan Ahnhem kombinera ihop på ett trovärdigt sätt, när jag samtidigt läser känns det som en film inuti.

Berättelsen har ett driv som gör att det inte går att sluta läsa boken. En riktig bladletare.

Det här är andra fristående boken om Fabian Risk.

Boken får

På den 6 - gradiga skalan

 

 

 

Offer utan ansikte
Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem.

Fabian Risk flyttar med sin familj till Tågaborg. När de anländer till huset börjar hans telefon ringa. Han ska ha semester med familjen men blir avbruten av hans nya chef Astrid Tuvesson.

Fabians skolkamrater mördas en efter en och han hamnar mitt i smeten .

Han träffar sin gamla kärlek och det knakar rejält i hans äktenskap. När Fabian håller på med ett fall dras han med ordentligt, och det här känns väldigt personligt.

Boken är en riktig bladvändare och spännande ända till slutet. Känslor finns det gott om och Aha faktorn är väldigt stor.

Hur vi alla kände oss i skolan, vände oss om när någon for illa, och hur de som mobbade kunde fortsätta. Hur vi kunde känna oss om vi blev mobbarnas offer.

Polisen i Danmark som inte vill tappa sitt ansikte, försenar och krånglar till det så att fallet kan lösas.

Väntar med otålighet på nästa bok av Stefan Ahnhem Den nionde graven som redan har kommit ut.