Lex Demos

Lex Demos av Staffan Gullsby.

Ett år har gått sedan Lex Domino och många vill sätta dit Sebastian Ekberg som är kirurg på sjukhuset. Rykten om att Sebastian inte vill operera kristna.

Vi får följa Rolf Klasèn när han blivit ordförande i landstinget.  Bosse som ingen vill ha något med att göra ser till att komma tillbaka till sjukhuset för att skapa ordning och reda.

En pastor Danne är på turné med Bitten som är nyfrälst hittas döda i samma säng är det många som höjer på ögonbrynen. Äktenskapsbrott.

Sebastian får brådstörtat ta bilen och köra iväg till sin pappa uppe i Norrland. Det blir en polissak som i slutänden rykten säger att det är Sebastian som utfört gärningen.

”Gubbens Kådsalva” blir populär att använda. En person hamnar på sjukhuset med svåra brännskador och dör.

Sebastian blir frihetsberövad då får Ove som är journalist med Marie, sambo med Sebastian börja gräva vad det är som sanningen.

Ortens tidning får allting att passa ihop med Sebastians skuld för alla händelser mot de kristna.

Blir så glad över hur du Staffan Gullsby har utvecklats under den här trilogin Lex Duplex, Lex Domini och nu Lex Demos. Det här med hur några kan driva på saker och som kan gömma sig bakom sin tro eller någon annan övertygelse.

Jag är väldigt ledsen över att få ta farväl av Sebastian och Marie och de personer som finns i deras närhet.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

 

Lex Domini

Lex Domini av Staffan Gullsby.

Efter det som hände i Lex Duplex har det gått ett halvår, och nu är det rättegång.

Sebastian Ekberg har blivit Deckarkirurgen även kallad Hjältekirurgen efter det att han och Marie löste dödsfall tillsammans.

Leif dör och änkan söker upp Sebastian för hon känner det är lite märkligt omkring hans död.  De har sagt till änkan att Leif hade börjat tappat tron. Där det sker under med mirakel och helanden.

Nyfikenheten får Sebastian, Marie och Ove Markström som är journalist att undersöka vad det är som händer i Tavernakyrkan i Gävle

Boken är en strålande fortsättning på Lex Duplex. Vi får vara med om mytbildningar, tappat tron, helanden och hur vi sprider felaktiga saker om varandra och hur det kan drabba oss.

Staffan Gullsby beskriver på ett mycket bra sätt hur det kan vara i en frikyrka, hur man vrider och vänder på saker som man vill tro på och ge ett sken av till andra.

Boken är en riktig bladletare, det gick knappt att lägga den ifrån sig.

Lex Domini är den andra boken i en trilogi.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Lex Duplex
Lex Duplex av Staffan Gullsby.

Sebastian är läkare på ett mindre sjukhus.

Pingstkyrkan är central tillsammans med tidningsredaktionen på orten.

Två killar som blir hjältar på Youtube när de filmar olika händelser de tränger sig in.

Vad förenar dessa personer?

Det är en intressant händelsekedja Staffan Gullsby har skrivit.

Det jag inte tyckte om i boken var alla svåra latinska ord som jag fick slå upp ideligen. Staffan har velat skriva så som det är i verkligheten och vissa kommer att tycka om det. Jag tyckte jag fastnade ideligen och tappade fart i berättelsen.