Välkommen hem

 

Välkommen hem av Ninni Schulman.

Ett asylboende till har brunnit och Magdalena Hansson skriver för tidningen . Många hot kommer till henne och hennes ångest ökar.

Det är klassåterträff hos deras klasslärare Sune inne i skogen.  De hade en likadan när de skulle börja nian.  Jussi Berg , Ted Jonsson , Lena och Sandy träffade Magdalena ibland. En tredjedel svarade att de skulle komma . Jack Paulsson ska komma, den stora kändisen.

De ska göra om spökvandringen, men alla är ordentligt fulla och det slutar i ett mord. Jack Paulsen håller på att skriva en bok om sitt liv och sin förändring till det bättre. 

Magdalena hittar sina gamla dagböcker från skolan, undrar lite över hur de hon skrev då inte stämmer lika bra med sina minnen hon har idag.

Petra börjar arbeta efter sin sjukskrivning på halvid. Mordet gör att de får kalla in förstärkning från Karlstad. Bara inte Geir kommer, tänker Petra.

Christer och Torun försöker skaffa barn. Systern Tina kommer för att vara med på återträffen.

Läsa Ninni Schulman gör jag med glädje. Hon får till intrigen och känslor med människor i en liten småstad. Det vi aldrig får glömma är att mobbing aldrig är rätt. Skolan, även arbetsplatser måste det tas hand om direkt.

Det här är femte delen om journalisten Magdalens Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

  

 

Vår egen lilla hemlighetVår egen lilla hemlighet av Ninni Schulman.

Socialsekreteraren Anna-Karin Ehn försvinner spårlöst. De hittar hennes bil övergiven med en mängd blod.

Kriminalinspektör Petra Wilander är nu chef och har mycket omkring sig.

Christer Berglund har flyttat ihop med en mycket svartsjuk Torun.

Magdalena Hansson reporter på tidningen försöker få vardagen gå ihop med ett litet barn och de äldre, jobba halvtid fast det blir mer än så.

Berättelsen som Ninni Schulman berättar får en att tänka efter lite. Hur livet kan framstå utåt till andra människor och hur lite vi vet vad som händer i hemmet. Vi tror oss veta mycket men i grund och botten måste vi vara mer lyhörda och ta hand om varandra.