Ondskans ansikte

Ondskans ansikte av Mats Ahlstedt.

Ida har bestämt ett möte med sin pappa som hon inte har haft kontakt med på över tio år. Hon finner en död man.

Ella Werner som är profilerare får ansvaret över fallet. Det visar sig att det inte är Idas pappa.

Idas dotter Fanny blir kidnappad.  Ida ville ha svar från sin pappa om vem hennes mor är. Ida vet inte om hennes mamma fortfarande lever eller är död. Varför mamman lämnade fadern och Ida växte upp hos sin pappa.

Några spår leder till en nynazistisk organisation.

Som alltid får Mats Ahlstedt mig att gå i spinn. Det är en bok som handlar mycket om hur vårt samhälle förändras.  Den visar lite hur olika starka grupper tar sig rätten att skrämma andra.

Jag tycker mycket om hur Mats Ahlstedt får mig att vända blad efter blad för att se hur det ska gå. Tyvärr blir upplösningen för kort.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

Sista vilan

 

Sista vilan av Mats Ahlstedt.

Johannes Brobeck är död och alla är där på hans begravning. Fatima, Dragan, Miranda och kollegorna som arbetat med Johannes, deckarprästen.

En äldre herre skulle precis hoppa i vattnet när han upptäcker en kvinna liggande död. När larmet kommer till polisen hittas den äldre mannen död och därefter kvinnan med en konstig tatuering.

Bruno och Sara är ute och spanar på gatan, när de får se Prästen Gabriel som skjutsar hem en flicka från klubben de också hunnit med att besöka.

Fatima och hennes familj blir utsatta för många olika händelser som gör att polisen riktar in sig på satanister. Fatima hamnar hemma hos prästen Gabriel. Efter en otäck händelse kommer Bruno och Sara till undsättning där alla får en stor chock.

Har fått uppgifter ifrån Mats Ahlstedt att vi kommer att få fortsätta följa Fatima på nya äventyr.

Ella Werner kommer vi också att få följ med på nya halsbrytande äventyr med vårt samhälle i samtiden.

Det fantastiska är hur Mats Ahlstedt får med sig av det som hänt förut, framtid samt kunna knyta ihop den här berättelsen med hur vårt samhälle är just nu.

 Ambrosiakakan har en speciell historia.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

 

 

Öga för öga, Tand för tand

Öga för öga, Tand för tand av Mats Ahlstedt.

Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen. Hon får ett brev som är undertecknat L.

En person tar kontakt med henne för att Ella ska få några uppgifter så de kan utreda brott. När hon kommer till hans husvagn hittar de honom död. Varken Ella eller hennes chef Möller.

Det sker samtidigt några bilsprängningar och i polishuset vill man bara se åt ett håll.

Ella gifte sig med Leonard och det visades sig att han var en mycket obehaglig person. Det kan ju inte vara Leonard som följer efter henne för han dog för några år sedan i en bilkrasch.

Tycker att Mats Ahlstedt har utvecklat Ella Werner ännu mera till det ännu bättre. Hon är smart och lever för sitt arbete.

En riktig bladletere som då tar slut alldeles för fort. Ett högt tempo med inslag av otäcka saker som händer. Att alltid få jobba i motvind kan få vem som helst att tappa sugen.

Boken får

På den 6 gradiga- skalan.

 

 

När inget annat återstår

  Mats Ahlstedt.

Göteborgspolisen får en ny profilerare Ella Werner.

Sandra får en chock när en man påstår sig vara hennes kusin som står i dörren. Hon blir rädd och dagen efter hittas mannen mördad i hennes förråd.

Egon Guthlin har utvecklat en substans som kan hjälpa många med Alzheimers.  Tyvärr gick det inte lika bra förra gången, Egon mådde inte bra när han fick reda på hur den fungerade.

När polisen tror sig hitta någon sprängs det i en lägenhet.

Boken för oss ut till Brännö. Bra beskrivet när vi får följa med runt utanför och i Göteborg. Den nya profileraren Ella Werner blir intressant att få följa med i några böcker med en av min favorit författare sedan några år Mats Ahlstedt.

Boken får

 

Ondskans spår


Ondskans spår av Mats Ahlstedt.

Matilda Frimansson har varit borta i tolv år. Johannes Brobeck (deckarprästen) söks upp av Linn, Matildas mamma.

Johannes söker upp Sören Högström där han får lite material om Matildas försvinnande. Sören får ett oroande samtal från sin vuxna son om att hans syster Maria har stuckit hemifrån efter ett stort bråk med styvfadern. Oron driver honom till en gård där Maria nu tar hand om hästar och rider. Men vad är det som händer på gården?

Fatima har fått en dotter Miranda men ska nu börja jobba och Dragan ska vara hemma i några månader. Dragan har aldrig berättat för Fatima om hans familj och vad som hände honom på Balkan.

Det försvinner folk och Johannes blir hotad, han får även lite upplysningar om att Matilda ska vara begraven på ett ställe.

Alla blir utsatta personligt i det här fallet.

Boken är helt underbar Älskar att läsa om Sören Högström Fatima och Johannes Brobeck. Hoppas att det kommer flera böcker om Göteborg och Nya fall.