Störst av allt

Störst av allt av Malin Persson Giolto.

Maja eller Maria Norberg står inför rätta för att ha dödat sina skolkamrater. Hon växer upp i en rik familj i Djursholm och som de rika har de privilegier.

Majas advokat Sander och hans medhjälpare går grundligt tillväga i rättsalen. Vi får följa Maja på häktet och hennes känslor och funderingar.

Hennes pojkvän Sebastian har det väl förspänt med det materiella. Hans pappa Claes Fagerman är en välkänd man i näringslivet och bror Luke Fagerman är utomlands. Att ta en tur med yachten eller ta helikopter någonstans är inga problem. Sebastian hamnar i Majas klass för att han måste gå om.

Maja och Sebastian tar droger och det festas väldigt mycket. Majas närmsta vän Amanda är tillsammans med Labbe.

I klassen hittar vi Samir som inte bor i Djursholm och Dennis som bor hos en familj och hotas med utvisning när skolan tar slut.

Boken är en bra skildring om vad som händer i en rättsal och hur den som är åtalad kan känna sig. En bra beskrivning om hur det kan vara att sitta på häktet.

Början är i rättsalen och i häktet.  Blev lite otålig för jag ville ha historien om vad som hade hänt. Efter ett tag börjar Maja berätta sin historia och där får vi känna ambivalensen som unga. Varför vi bara hänger med för vi tror att vi måste det och inte vågar eller vet hur vi skall göra för at säga nej.

I den här historien känner man tydligt vad författaren vill, men det gör ingenting för den är bra. Malin Persson Giolto skriver den bästa boken hon har gjort. Har läst hennes andra böcker och den här är utomordentligt bra.  Tyvärr blev min tid med boken lite för lite för det hände andra saker runtomkring mig. Ha tid för att läsa den här boken . Hade jag haft det hade den blivit utläst på en gång.

Ni måste läsa boken.

Boken får

På den 6 – gradiga skalan.

.