Flickorna på Englandsbåten

Flickorna på Englandsbåten av Lone Theils.

Nora Sand är journalist i London och jobbar på den danska tidskriften Globalt. Nora köper en gammal resväska där det av en händelse ramlar ut ett gammalt foto. När hon tittade på fotot fanns det något som satte igång hos henne.

Andreas ringer och berättar att han är i London och är på Scotland Yard så de bestämmer sig för att träffas.

Det visar sig att flickorna Lulu Brandt och Lisbeth Mogensen är försvunna sedan 1980 talet. Nora åker tillbaka till Danmark för att få se en dokumentärfilm om hur flickorna kunde försvinna på Englandsbåten.

England har fått en seriemördare som är fängslad.  Det har försvunnit många unga kvinnor där det har visat sig att han samlar på något från kvinnorna. Nora undrar lite över varför ingen av flickornas anhöriga frågat efter flickorna.

Nora snokar runt och samtidigt söker hon upp en polis som hade hand om fallet. Hon blir även kontaktad och blir styrd på ett sätt som hon inte riktigtvet hur. Nora är nyfiken på var resväskan kommer ifrån.

För att vara en debutroman från Lone Theils blir jag överrumplad och väldigt glad att få göra Nora Sands bekantskap. Det verkar som om vi ska få fortsätta att vara tillsammans med Nora Sand på nya äventyr snart igen.

Många både kvinnor och män försvinner och vi vet inget om deras öden.

 

Boken får

På den 6-gradiga skalan.