Den fjärde pakten

Den fjärde pakten av Kristina Appelqvist.

Emma Lundgren har kommit tillbaka från sin mammaledighet till sin tjänst som rektor. Emma känner sig motarbetad. Hon kan inte sätta fingret på vad som har förändrats. Emma blir avsatt omgående men förstår inte varför.

Benny Sjöö blir rektor. Renate Flodin vill ge universitetet en donation som ska bekosta ett unikt center för forskning och göra Västgöta Universitet känt i hela världen.

Helena Waller har blivit vicerektor. En morgon ljuder telefonen och de skyndar till sin arbetsplats . På klocktornet sitter en banderoll där en student har ramlat ner.

Frida Åberg på Skövde tidning får mycket att göra.

Resan ner till Nice blir ödesdiger med ett mordförsök.

Triumviratet, Donation, och Universitet

Njuter så mycket av Kristina Appelqvist böcker. En liten stad med fina relationer. Vi får vara i ett universitets miljö vad det kan innebära.

Många fina skildringar om prästgården där Emma och Filip bor. Väjer inte för jobbiga saker om depression.

Den som läser boken blir väldigt nöjd.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

 

 

 

Smultron, Bröllop och Döden

Smultron, Bröllop och Döden av Kristina Appelqvist.

En man försvinner och hittas under dramatiska former. Roy Pedersen är på jakt efter ett originalmanuskript av Romeo och Julia.

Helena Waller fortsätter med att skriva tal fast hon egentligen inte vill . En viss Mikael fortsätter att vara en trevlig bekant för Helena.

Boken är i min smak. Vi får följa några stycken vi redan känner och några nya personer. Shakespeare har ett finger med i spelet. Olycklig kärlek, För några är fasaden den viktigaste att visa. De gör vad som helst för att den inte ska spricka. Vi har Frida på Skövde Allehanda som alltid hamnar i olika svårigheter och gör även gör scoop.

Boken får

På den 6- gradiga skalan.

 

Flickan framför muren

Flickan framför muren av Kristina Appelqvist.

Ett mord skakar om Skövde och Västgöta universitet.

Helena Waller träffade Otto på en tågresa för 24 år sedan till Prag där de diskuterade läget i DDR och gentemot väst. Nu skulle han komma till Västgöta Universitet i Skövde där Dorothea Shiller blev utsedd till hedersdoktor.

Tommy Wessman är tillfälligt rektor och får hot på kartong i svart tusch. Han hittar kartongen i sin korg på cykeln. Tommy håller på med ett projekt att slå samman flera universitet.

Frida Åberg jobbar på Skövde Nyheter. Deras konkurrent Skarabors Allehanda slåss om nyheterna 

Underhållningen blir Irma Böhm som är en väldigt skicklig pianist och Belinda som ska sjunga för sina kolleger på universitet.

Boken gör mig varm när jag får följa Helena Waller på ännu ett äventyr. Gillar hennes pusslande sammanvävt med en vardag samt en resa till Berlin.

Kristina Appelqvist får mig att vända blad och fortsätta läsa och försöka pussla själv. Kristina kan det här med att beskriva ett mord väldigt bra. Rekommenderar er att luta er tillbaka och njuta av boken trots sina hemskheter får vi lite historia om hur det kunde vara att leva i det forna DDR.

Det här är andra boken om Helena Waller. Första boken: Minns mig som en ängel Nästa bok är Smultron Bröllop och Döden .

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

 

Minns mig som en ängel

Minns mig som en ängel

Minns mig som en ängel av Kristina Appelqvist.

Karen Blixen har ett stort utrymme i boken och Helena Waller..

Helena Waller sitter i styrelsen av Hans Viksten-stiftelsen tillsammans med Moritz Adamsson som berättar för Helena vem som kommer att få årets Nobelpris i litteratur.

När de har styrelsemöte dödas en av styrelsemedlemmarna.

Det händer många olika oförklarliga händelser för Helena Waller.

En bok till av trevliga Kristina Appelqvist. Många tankar flyr genom huvudet hur det har gått till.