I lagens famn

 

I lagens famn av Kerstin Dejemyr.

Lene inleder ett förhållande med Anders som har högre chefsbefattning.  Anders är gift med Amelia som vi följer parallellt.  Lene inser försent hur Anders egentligen är. Helt plötsligt befinner hon sig i ett förhållande där han bestämmer över henne.

Det finns en person på polishuset som både ser och hör det mesta där ingen tänker på att Enok befinner sig i rummet. Enok städar i polishuset där han har tillgång till alla rum och utrymmen. När kvällen kommer läser han de rapporter som han omärkt plockar med sig.

Den här boken visar hur lätt det är att bryta ner en människa. Kulturen på en stor arbetsplats är väldigt bra beskriven.  Vi är med om kulturen inom polisen som gör boken trovärdig. Många går sängvägen för en bättre tjänst.

 Psykisk misshandel gör en person mer illa än vad någon kan tro. Det finns många sätt att bryta ner en person på.  Många tror det psykiska försvinner bara misshandeln upphör, men det försvinner aldrig helt som ofta kan förstöra för en person resten av livet.

Tycker Kerstin Dejemyr kunde utvecklat det tydligare i boken. Det finns mycket att berätta om psykisk misshandel om hur det påverkar oss.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.