Nattmannen

Nattmannen av Jorn Lier Horst.

Line är på väg till Larvik för ett reportage. William Wisting blir kallad till torget där den fasansfulla upptäckten av ett banhuvud spetsat på en påle.

Line skriver för VG och hennes pappa kriminalkommissarien som får detta fall. Svårt för båda två hur de ska kunna hantera det här fallet på bästa sätt.

Spåren leden oss till Sverige, Afghanistan och tillbaka till Larvik för att knyta ihop säcken.

Det är svårt att lägga ifrån sig boken. Vi får veta var några av de barn som bor på asylboenden kan försvinna. Hur många som blir hänsynslöst utnyttjade när några vill tjäna pengar på olaglig verksamhet.

Att både Jorn Lier Holst och Jo Nesbo skriver om det mest otäcka och det som händer i samhället, gör de båda två till mästare av Deckare/thriller genren.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Blindgång

Blindgång av Jorn Lier Horst.

Vi får följa med hur en gravid kvinna finner en med ett litet barn som har delat en del i samma skola när de var yngre. Nu hinner historien ikapp kvinnorna . Den ena är dotter till en polis och den andra är barnbarn till ”Smugglarkungen”

Sofie får hjälp av Line när ett kassaskåp ska öppnas där de finner en revolver som det visar sig varit med i ett annat fall där nu rättegången precis ska börja.

Jens Hummel är försvunnen sedan ett halvår tillbaka och alla spår har varit blindspår.  

Wisting får svårt att få gehör när han börjar att utreda dessa sammankopplingar som hela tiden dyker upp.

Det går inte att komma förbi den här författaren. Har läst någon bok av författaren och blev lika förtjust då också. Det finns några översatta till svenska och tycker ni ska passa på att bekanta er med författaren Jorn Lier Holst.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.