Ordblond

Ordblond av Jan Tern.

C

In

V i l j ö r

”senilingenjör” Civilingenjör.

Emmas dyslexi gör många situationer roliga men också besvärande ibland. Känslan i skolan när alla skrattade när hon läste högt sitter djupt i henne. Hur Emma klarar sig med lite trix och fix i olika situationer.

Emma fick erbjudande av ”Fem Ninja, FemiNina” som deras ansikte utåt. Hon har varit modell där nu i några år. Emma funderar över vad hon skall fortsätta med när hennes karriär tar slut.

Emma har många bollar i luften med träning, måla och hjälpa sin bror på hans Snickeriföretag. Emma gillar att måla rörelser i akvarell. Hon ställer ut och säljer för att donera pengarna till olika organisationer.

Hon lär känna Carl-Glenn som kan förklara mycket om dyslexi där många kända personer har klarat sig väldigt bra trots deras svårigheter. Emma lär känna olika människor och för ihop dem med varandra.

En mycket informativ bok om hur man kan ta sig fram i vårt samhälle när man inte har förmågan att kunna läsa. Vi som kan läsa måste börja vara mera ödmjuka för de som har dyslexi. Många har dyslexi men lyckas med många saker. Känner själv en författare som har dyslexi.

Jan Tern har lyckats med att få med både fakta och hur man kan ta sig fram ändå i den här feelgood boken med dyslexi. Även har han fått in hur man kan andas i fyrkant när stressen försöker ta överhand.

Ni får släppa vad ni har för händer och börja läsa boken som betyder mycket för spridningen av det dolda i vårt samhälle om dyslexi.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.