Lilla dockan

Lilla dockan av Ingrid Elfberg.

En vloggerska sänder sitt eget självmord från Gothia Tower.

Jennifer en gothare ser det hända. Det är en tjej från den gamla skolan. Jennifer och hennes mamma har flyttat in till stan. Pappan bor ute i Långedrag med sin nya familj.

Jennifer trivs inte med skolan. Det har inneburit ingen kontakt med hennes bästa vän Amaal.

Händelsen får vännerna att träffas igen. Jennifer får en chock över att höra att Amaal ska gifta sig.

Jennifer får kontakt med Emil på nätet. Hon uppmanas att skicka bilder på sig själv till honom. Jennifer börjar ändra sin sminkning och kläder och mil vill ha intimare bilder på de mest farliga ställen.

Polisen utreder om det var självmord eller om hon blivit tvingad att ta sitt liv. En äldre man har synts tillsammans med flickan. Polisen har svårt att hitta någon som kan ligga bakom det hemska. Polisen har nu fått en ny psykolog som ska hjälpa de att hitta vad som ligger bakom vloggeskans död.

Spännande och en verklighet idag ute på nätet med unga flickor som inte förstår vad som kan ligga bakom ett namn på nätet. Tvångsmedlet idag är att inga bilder försvinner idag från nätet.

En mycket viktig bok som ni/du måste läsa.

Bilder, tvång och internet.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Den du borde frukta

Den du borde frukta

Den du borde frukta av Ingrid Elfberg.

En död person hittas i vattnet med plånbok och körkort i fickan. Det går snabbt att finna den dödes lägenhet där de börjar leta efter ledtrådar. Det blir svårt eftersom det verkar vara som om ingen har levt där. Mannen är en framstående skild man.

Torbjörn Stark leder undersökningen vad som har hänt med mannen de hittade.

Zora blir av med sitt jobb på en reklambyrå och separationen med den tio år yngre Björn får henne att fly till sin bror och mamma i Göteborg. Hon har inte varit så mycket hemma på många år. Nu måste hon fundera över vad hon vill göra. Hon kommer i kontakt med en färgstark kvinna som föreslår att dejta på nätet.

Boken börjar spännande men sen är den väldigt tråkig och lång. Historien skulle kunna hända i verkligheten. Slutet blir bättre. Skulle kunna tänka mig en bok till med personerna.