Ett vakande Öga

 

Ett vakande Öga av Fredrik T Olsson.

William Sandberg har fått ett mejl från ROSETTA1998 till ett möte på Centralstationen, då han plötsligt blir omringad och bortförd av några från sitt gamla jobb på försvaret. Samtidigt blir det strömavbrott i Stockholm och en del av Sverige. Han blir misstänkt att ingå i ett terrornätverk. William slutade sitt jobb i vrede för han sökte på saker han inte hade tillhörighet att läsa och samtidigt sökte han natt efter natt efter sin dotter.

Vi får följa familjen några år innan där de träffar några personer som nu blir dödade eller försvinner. Christina hans ex fru som driver en stor tidning får lära sig att gå tillbaka utan internet, att kommunicera med William som försvinner för att söka efter sanningen om vad det är som händer i hela världen.

Det är obehagligt att få inblickar i om hur sårbara vi är utan el, utan att kunna bli funna med GPS ,uttag i bankomater. Vi får lita på de gamla sätten att kommunicera på även att förflytta oss utan att någon vet om det Hur kan det som vi tänker hamna hos någon annan vi inte vet någonting om.

Fredrik T Olsson får med oss läsare på mycket äventyr med sitt filmatiska sätt och drivet att förstå om hur några manipulerar dina tankar så det blir farligt.

Han har gjort det igen med den här boken där handlingen utspelar sig tre år före ”I slutet på kedjan” Det går inte att skiljas från den här boken heller, en riktig bladvändare som ni inte får missa.

Boken får

På den 6 – gradiga skalan.

 

Slutet på kedjanSlutet på kedjan av Fredrik T Olsson. Filmrättigheterna till den här boken har köpts av Warner Bros.

Två försvinnanden i Europa William Stenberg från Sverige och en tjej från Amsterdam.

William är kryptoexpert och hon på kilskrift.

William försvinner från sjukhuset där han där han blev intagen för självmordsförsök.

Vad har hänt? Hans ex fru Christina som är Journalist tar upp jakten som för henne till Europa.
Hon vet att William inte har försvunnit frivilligt.

Vad händer med den mannen i Berlin?

Olika olyckor sker, ibland förstår ingen vad de ser,Kan detta vara sant?

Boken är så spännande rakt igenom. Vad är det som William ska lösa? Var är han?
Språket hastigheten och känslan vad är detta? genomsyrar boken
Många frågor rinner igenom huvudet när jag läser boken. Filmen rullas upp i mitt huvud för jag hoppas att den blir lika bra som boken.