Typ 1 Diabetes ”Det är ju bara en spruta”

Gästbloggare Tessi Haleving

Typ 1 Diabetes  ”Det är ju bara en spruta” av Eva Ludvigsen

 

Precis som Eva Ludvigsen skriver så är det en bok som jag skulle säga riktar sig till flera målgrupper. Oavsett om du är nydebuterad som diabetiker, diabetiker sedan länge, anhörig, sjukhuspersonal, skolpersonal eller bara vill veta mer om diabetes så är det den här boken du ska läsa för att få en förståelse och ett helikopterperspektiv av sjukdomen. Du lär dig om sjukdomens symtom, behandling och de olika diagnoserna som rymmer inom samlingsnamnet Diabetes Även jag som anser mig vara insatt i ämnet fick då och då aha-upplevelser under läsningens gång.

Den är skriven på ett sätt där en komplicerad sjukdom blir enklare att förstå. Fördomar och felaktigheter kring den allmänna uppfattningen om diabetes dementeras. Boken är därför viktigt i arbetet med att samla in pengar till forskning, boken ger en tydlig bild av dagens forskning och den bistra verkligheten.

Den här boken är utbildande för anhöriga och personal som jobbar med diabetiker men den är även otroligt stöttande för anhöriga och drabbade. Boken rymmer flera berättelser från anhöriga och drabbade som ger en känsla av att man inte är ensam i kampen mot sjukdomen, försäkringskassan, skolan och att det är otroligt individuellt hur sjukdomen ter sig.

Den här boken kommer jag definitivt rekommendera till min sons skola att köpa in till rektorer och personal, boken är även en perfekt julklapp/gåva till personer i vår sons närhet.

 

Boken får

På den 6 - gradiga skalan

 

 

 

 

Lova

 


.

Lova av Eva Ludvigsen

Det har hänt något i Lovas liv. Hon hoppar av bussen mitt ute i ödemarken i Australien.

Hon får jobb på Undurraga fårfarm och får lära sig rida och göra olika arbetsuppgifter. Hon är väldigt rädd för spindlar och kossor.

När Chris som är veterinär ser henne sitta på en häst som en potatissäck, blir han förälskad i den mystiska svenskan från Uppsala.

Hon mår väldigt bra av allt arbete där ingen tvingar henne att berätta varför hon hamnat på andra sidan jordklotet.

Boken är väldigt romantisk. Det känns skönt ibland att bara slukas upp av en historia. Det går fort att läsa boken för drivet finns som för historien framåt.

Den här debuterade Eva Ludvigsen med . Det kommer flera recensioner.

 

Här och Nu.Här och nu av Eva Ludvigsen.

Ingrid bor i Uppsala där hon är advokat. Hon bestämmer sig för att ge sig ut på en resa under ett år. Slumpen får henne att komma runt i världen och till Montana. Ingrid är ensam sedan mamman dog tidigt. Hon har sin vän Sandra som har man och barn.

Nate friar till sin flickvän och får nobben. Han jobbar på sin hästgård men inuti honom är allt fruset.

Ingrid och Nate träffas. De har fotbollen och hästar gemensamt, men hur kommunicerar de med varandra.

Boken får en verkligen att tänka efter och ta vara på varje dag. Det är en kärleksroman, men det finns mer djup i boken vad man tror.

Ni måste verkligen läsa boken av Eva Ludvigsen. Det är svårt att släppa boken så se till att ta tiden för det.

 

 

Var det inte värre än så här?


Var det inte värre än så här Av Eva Ludvigsen.

Cassandra börjar studera i Uppsala. Hon längtar efter att lära känna nya vänner. Hon studerar på läkarlinjen och vill rädda världen.

Fredrik har bott i Uppsala hela sitt liv. Han vill bli musikproducent men börjar studera på juridik.

De studerar inte bara utan de går på bal och går på nationerna. De försöker ta vuxenpoäng och samtidigt händer väldigt mycket omkring.

Boken skildrar Uppsala väldigt väl. Att bo på fel sida om Fyrisån kan ju vara ett problem. En väldigt fin kärleksroman som störs av synen om att komma från en enkel familj eller ej.

Det skildrar väldigt bra om att bli vuxen visa känslor göra fel, men att inte ge upp. Krasslig ekonomi men streta på och lösa saker.