Anna-Lisas val

Anna-Lisas val av Eli ÅhmanOwetz.

Anna-Lisa tvekar om att hoppa in som auktionsutropare men hennes vänner och Rutger stöttar henne att tacka ja. När hon kommer dit är det en väldigt stor auktion.

Hon får ett erbjudande på Åland som Anna-Lisa inte kan stå emot. Hon hade bestämt sig att inte åka dit för hon vill inte stöta på Ralf. När hon var på luffen blev hon blixtförälskad i Ralf. Nu är Anna-Lisa förlovad med Rutger.

Anna-Lisa har trekaffe i sin antikaffär som är vida berömd.

Har hoppat in i den här serien om Anna-Lisa. Naturligtvis vill jag läsa hela serien om Anna-Lisa som öppnar sin antikaffär i Söderberga.

Kärlek, antik, utmana sig själv.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Hemma hos Bettan

Hemma hos Bettan av Eli Åhman Owetz.

Vännerna Bettan, Matte och Carina gör något de inte hade tänkt sig. Bettan vill ha en inredningsbutik istället för att köra buss. Matte behöver bli mera känd författare. Carina som får avgångsvederlag från sitt chefsjobb.

De flyttar ihop på Bettans barndomsgård utanför Norrtälje. Av en händelse kommer en vän några dagar för hon har blivit av med sitt jobb och hon älskar att få komma tillbaka till -70 talet.

Den retro trippen får många som var unga på -70 talet att släppa hämningarna totalt. Det är tidskrävande för Matte som lagar maten och ordnar med cykelturer till grillen som nu är pizzeria. Carina som lämnar gården mera frekvent under dagtid och Bettan som organiserar tänker och satsar.

En feelgood-roman om att hitta sig själv , gå vidare med sina drömmar och vad det blir i verkligheten. Boken är allvarlig, men du kan inte låta bli att skratta och letar efter kärlek.

Vill gärna ha mera av författaren Eli Åhman Owetz i samma anda. Mycket kan bero på att jag och huvudkaraktärerna är i samma ålder och växte upp på -70 talet.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.