Där inga ögon ser

 

Där inga ögon ser av Dag Öhrlund.

Vi får träffa Ewert Oswald Truut och hans Plymouth Valiant från arbetet i Skåne tillbaka till Stockholm för att bilda en egen liten grupp för att lösa Cold Case fall. Hans nya medarbetare Carolina Herrara och datageniet Måns Schmidt får möta den buttra och fördomsfulla Ewert.

De väljer mellan olika fall och hamnar i Mariefred där en ung pojke dött för tio år sedan av naturliga orsaker. Hans pappa blev misstänkt av polisen och alla men de kunde inte döma honom.

Ewert blir hotad på olika sätt när de nu har börjat rota i fallet. Han gör även sina avstickare ner till Skåne där grannfrun förför honom och mannen känner till alltihopa. Vi får vara med på middagar och gamla minnen som kommer upp i huvudet på Ewert. Vi läsare känner igen figuren Ewert som uppför sig lika dekadent i andra böcker av andra författare.

Boken är lättläst med lite humor bakom de allvarliga sakerna som får fatt på sanningen och ett utnyttjande som fått hålla på i många år i en liten stad.

Boken får

På den 6 – gradiga skalan.

 

 

BesökarenBesökaren av Dag Öhrlund.

Beskriver arbetet med att skriva en bok och allt annat i livet som också finns i vardagen.

Författaren Tristan Heckscher Har skrivit boken Bortom Landet och håller på med nästa bok Bortom Allt.

Han och frun Ann har sonen Roman som är mycket handikappad och behöver vård dygnet runt.

Ewert Truut är en lite korpulent äldre man som är polis i Hellinge och Tristans granne vid havet där Tristan har en skrivarstuga.

Tristan och Ann slits mellan sonen, assistenter ett hus som behöver rustas och pengar.

Ewert Truut blir utkallad för det hittas ett huvud i en rondell då han har en månad kvar till pension.

En läsare tar kontakt med Tristan och de händer många konstiga saker runt honom.

En bok skriven av en typisk man. liknar Wallander böckerna med en kommissarie som gillar opera, dricker mycket, nära pensionen, har inte mycket till liv.

En typisk manlig otrohetsaffär.

Det finns en liten spänning i boken men den är mycket förutsägbar.