Åter till Barcelona

Åter till Barcelona av Birgitta Andersson.

Mary sitter i fönstret och ser sin make Oscar gå över gatan utan att han sagt något till henne. Det har varit så ett tag. Med stor nöd tar sig Mary till systembolaget. Tomheten inombords är stor.

Oscar behöver Marys pengar att investera i en filmatisering av en bok, skriven av Patrik Engby, en författare som Mary blir förtjust i. På inspelningsplatsen vill ingen ha med henne att göra.

 Mary går till botten med författarens liv och har svårt att tro det hon får veta. Hon reser tillbaka till Barcelona där hon studerade konst som ung i ett försök att hitta sin största kärlek den som hennes föräldrar motsatte sig.

Det här är en fantastisk bok skriven av Birgitta Andersson, en historia om att ta tillbaka sitt liv.

De finaste orden till Birgitta för den här boken.

Fördomar, kärlek och sig själv.

Boken får

på den 6-gradiga skalan.

 

 

Lustans Tivoli

Birgitta Andersson

Birgitta är sjuttio år och vaknar en vårmorgon av att vara kåt.

Hon lever ett bra liv nu, efter sexton år på kåken och levt ett liv ingen skulle vilja byta med. Hon bor med sin man sedan trettio år tillbaka och de har det bra tillsammans. De bor i en fin och lugn fastighet till det blir dags för ett äldreboende.

En dag kommer hennes förflutna ikapp henne och hon flyr från sin man och sina barn. Hon hamnar i en storstad och blir bestulen.

Vad hon upplever är het passion och osannolik vänskap.

Boken är en väldigt bra beskrivning på hur en äldre kvinna både kan känna och ha sex. Birgitta Andersson vet och kan beskriva hur det är att vara hemlös och överleva.

Det gör ont i hela mig när jag läser den här boken, men det känns bra är hur livet kan förändras på ett bra sätt.

Känns helt underbart att äntligen få läsa om en äldre kvinnas sex och passion i livet. Jag är +50 och vet att det inte tar slut med sex och passionen i livet.

Ni får inte missa att läsa den här boken.

Boken får