I stoft och aska

I stoft och aska av Anne Holt.

En känd främlingsfientlig bloggare har begått självmord.

Hanne börjar med att nysta i självmordet.

Henrik Holmes får ett fall på sitt bord att se över ett gammalt fall . Jonas har suttit i fängelse i åtta år för att ha dödat sin fru. Deras flicka Dina dog i en olyckshändelse när hon var tre år.

Det blir en kamp för Henrik att försöka få Hanne med sig i hans fall och hon vill att han ska vara med henne i sitt fall.  Polismästaren ger ofta cold case fall till Hanne och Henrik. Den här gången får Henrik det besvärligt hur de ska kunna gå vidare och genomföra alltsammans.

Det är så skönt att Anne Holt skriver om Hanne igen. Att vi får vara med två duktiga poliser som båda har sina svårigheter och kan få fram så mycket är en fröjd. Det är bra att få se hur ett samarbete också får sin törnar är så bra.

Det främlingsfientliga i vårt samhälle skriver Anne Holt om på ett bra sätt. Jag vill se flera böcker av Anne Holt med vår tids framväxande hat mot olika grupper.

Boken får

På den 6-gradiga skalan.

 

 

Offline

Offline av Anne Holt.

HANNE WILHELMSEN ÄR TILLBAKA.

Hanne Wilhelmsen får oväntat besök av sin gamle kollega Billy T som är djupt bekymrad över sin son. Just då skakas de omgivande kvarteren av en explosion. Explosionen är i ISAN:s lokaler, en muslimsk förening.

En fundamentalistisk grupp säger sig stå bakom och sätter skräck i Oslo.

Till sin förskräckelse blir Billy T inblandad genom sin son Linus och hamnar mitt i kaoset.

Polismästaren behöver Hannes hjälp med några coldcase-fall. Henrik Holme efterfrågas inte på stationen. Hanne sitter hemma i sin rullstol och vägrar gå ut så Henrik hjälper henne ute på fältet. Tillsammans börjar de nysta i ett av fallen.

”Offline” är aktuell, skrämmande och strålande. Det är härligt att få uppleva Hanne Wilmhelsen igen.

Ämnet i boken speglar tyvärr den värld vi lever i. Det som gör den så pass bra som den är, är hur Anne Holt hanterar hatet mellan muslimer och etniska norrmän, och rädslan mellan de båda kulturerna.

Idag har vi börjat glömma hur vi kommunicerade med varandra utan mobiltelefoner och internet, något som terrorister utnyttjar för att inte kunna spåras.

”Offline” är en bladvändare. Jag ser fram emot att vi verkar få följa Hanne Wilhelmsen igen. Ta er tiden att läsa boken, ni blir inte besvikna. Det spelar ingen roll vilket land vi bor i, ”Offline” väcker både eftertanke och diskussioner.

Boken får 

på den 6-gradiga skalan.